Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

al-Husayn Quran-instituut doorzichtig

al-Qaidah
al-Nuraniyyah

De online cursus

Je gaat de Quran leren lezen !

Deze cursus richt zich op het leren lezen van de Quran. Er ligt veel focus op de uitspraak mét Tajwid. Naast praktijk krijg je dus ook Tajwidregels uitgelegd. Aan het einde van de cursus kun je de Quran lezen mét Tajwid! Je hebt geen enkele voorkennis nodig.

Bekijk de promo en preview

0
video lessen
0
Uren
0
video lessen
0
uren

Professioneel en gratis!

De cursus is gericht op uitspraken met Tajwid! Alles wordt voor je zuiver en haarscherp uitgesproken. Met veel  handige adviezen, duidelijke instructies en stap voor stap uitleg. Je krijgt les van een vakrecitant die de Quran zuiver en juist uitspreekt en jarenlang ervaring heeft in het onderwijzen. Het is volgens het leermodel van Sh. Qari Khair Muhammad Chisti, de directe student van Sh. al-Hosary rh.

We vragen geen geld voor de cursus en het e-book. 

3

Drie modules !

Het is niet zoals de meeste cursussen, die kort en incompleet zijn en daarnaast erg duur met een lage kwaliteit. Deze cursus is gericht op de bescherming van de Quran in uitspraak. Het is met de juiste Tajwid. Je hoort de correcte eigenschappen van de letters. Omdat het zo uitvoerig is gedaan, wordt het uitgebracht in drie modules. 

Waarom dit leren?

De Quran lezen we in de vijfdagelijkse gebeden. Dit is verplicht. Het is ook verplicht om de Quran juist te reciteren. De nobele Profeet Muhammad ﷺ gaf blijde tijding over hen die zich inspannen om de Quran te leren: 

“De beste onder jullie zijn degenen die de Quran leren en onderwijzen.”  al-Bukhari

Hieronder valt ook het gebod van het juist uitspreken van de Quran. Alleen het juist oplezen van de Quran kan pas wanneer je het schrift kunt lezen, en het juist uitspreken kan pas als je de juiste geluiden hoort en nadoet. 

Voor wie is het bedoeld ?

Ook geschikt voor gevorderden, kijk zelf maar!

Toetsen en vragen stellen

 

 

Zo ziet de cursus eruit

Zo ziet de cursus eruit

Al-Qaidah al-Nuraniyyah

Het boek dat gebruikt wordt voor deze cursus is door al-Husayn aangepast en verbeterd. Je kunt het aanschaffen via de webshop van al-Husayn. 

*Tijdens de cursus krijg je een gratis e-book welke je online kunt bekijken zolang je toegang hebt (9 weken). Na de cursus vervalt het.

Speciaal voor beginners, met instructies en adviezen

Hoe begin je?

Veel gestelde vragen

Je krijgt les in een mooie online leeromgeving, speciaal ontworpen om het leren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Na de aanmelding krijg je een link met uitleg hoe je erin kunt leren.

Het zijn vooropgenomen video’s waardoor je zelf kunt plannen wanneer je de les wilt volgen.

Quizzen 

Om je kennis te peilen en of je de stof begrijpt zijn er quizzen die correct beantwoord moeten worden om verder te gaan. 

Het is een zeer interactief systeem welke bij de tijd is en een oplossing is voor het thuis en op afstand leren.

De cursus is verdeeld in drie modules en heeft 37 video’s met in totaal 22,5 uren. Je hebt per module een eigen lesschema en opdrachten.

Per week krijg je toegang tot een nieuwe les. Dit is om je beter te doen focussen op de les. De korte lessen krijg je eerder.

Tijdens de cursus krijg je ook toegang tot het e-book.

We gebruiken de Aziatisch Naskh, maar dit verschilt zo weinig dat iemand er geen verschil van ziet. Het maakt ook geen verschil uit voor de klanken of leesvaardigheid. De Tajwid is namelijk exact hetzelfde.

In de toekomst brengen we een aparte versie uit die alleen de Arabische versie hanteert.

Waarom kiezen jullie voor de Aziatische versie?

Eén: Omdat er nauwelijks verschil is, en omdat er ook grote groepen mensen zijn die uit de Quran van Pakistan en India lezen. Voor hun is het belangrijk dat zij ook met Tajwid lezen. Er is voor hun bijna geen aanbod.

Kan ik hierna mijn Quran van Saudië of Egypte lezen?

Ja natuurlijk, zoals eerder uitgelegd er is zo weinig verschil dat het op zich niet uitmaakt. Bij de uitleg zullen beide versies uitgelegd worden. Iedereen zal ongeacht welke versie het kunnen volgen. De e-book heeft trouwens beide versies al zitten.

Ja dat kan. Onder de tab “Stel je vraag” kun je direct  vragen stellen die beantwoord zullen worden door de docent. Na de aanmelding krijg je een link met uitleg hierover.

We raden het niet aan om gelijk met latere module te beginnen. Dit is omdat in de voorgaande modules we alle focus en oefeningen doen met de uitspraak van letters en regels van Tajwid. Je mist dan de ervaring en skill tot verfijning van je uitspraak. Je mist daarnaast cruciale adviezen en tips. Dit vormt de basis voor alle overige lessen.

Je zult anders met een incorrecte basis verder gaan en het doel van Tajwid niet behalen.

Probeer de voorgaande modules altijd te doen. Velen denken dat ze de letters of regel goed uitspreken, maar in werkelijkheid is het meestal niet goed. Je hebt niets te verliezen, geen geld. Je kunt alleen winnen!

Ma Sha Allah! Dat is heel makkelijk… druk op de roze knop hieronder om de cursus te bestellen. Reken af en je krijgt dan van ons een e-mail. Hierin krijg je een link naar de cursus.

We weigeren niemand kennis, dit is namelijk van onze geliefde Profeet vrede zij met hem. We selecteren echter wel om kwaliteit te behouden, spam te voorkomen en misbruik te voorkomen. Lees hiervoor de voorwaarden.

Het kost je niets behalve de transactiekosten van 50 cent. 

50 cent?
Dit zijn de transactiekosten van het onlineregistratiesysteem en is uit overmacht. Dit komt niet terecht bij de stichting noch bij enig van de docenten. 

Boeken 
Onze streven is om alle kosten bij de student van de islam weg te nemen en stellen het e-book van al-Qaidaha al-Nuraniyyah beschikbaar tijdens de cursus.

Je kan het boek ook aanschaffen hiermee steun je het gratis onderwijs voor anderen.

Studenten die oprecht willen leren bij al-Husayn en in nood zijn, kunnen om een kwijtschelding vragen of ondersteuning.

Waarom kost dit geen geld? Is dit van lage kwaliteit?

Het onderwijzen van de Quran en islam is een aanbidding van Allah. De docenten accepteren geen geld in ruil hiervoor en maken van het Woord van Allah en kennis van de Profeet ﷺ geen business van dit is Haram voor ons.  We garanderen de hoogste kwaliteit in uitspraak.

Je instructeur

Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
Islamitische onderzoeker en ingenieur

Hij heeft de 10 recitatiestijlen (Kubra en Sughra) van de Quran gestudeerd in India en Egypte Al-Azhar. Daarnaast ook hoe deze zijn bewezen vanuit de boeken. Hij is daarnaast getraind in de bewijsvoering van de schrijfwijze van de Quran. In al deze vakdisciplines heeft hij de Isnad tot aan de Shuyukh in Qira-ah van de geleerden van Al-Azhar en India.

Hij onderwijst momenteel de recitatiestijlen voor gevorderden, maar vindt het een enorme eer om beginners te helpen met de basis voor de Quran.

Kies wat je wilt leren

Module 1

Doel

In deze module leer je letters en woorden lezen met basis Tajwid.

Bekijk de presentatie 🎥 »


Wat je krijgt:

Resultaat
Aan het einde kun je woordjes lezen uit de Quran met Tajwid.

Module 2

Doel

In deze module ga je verder met Tajwid en verfijn je je uitspraak.

Bekijk de presentatie 🎥 »

Wat je krijgt:

Resultaat
Aan het einde kun je basis Tajwidregels toepassen en kun je beter lezen.

Module 3

Doel

In deze module ga je echt de Quran leren lezen met Tajwid.

Bekijk de presentatie 🎥 »

Wat je krijgt:

Resultaat
Aan het einde kun je verzen uit de Quran lezen met Tajwid.

Help mee met de Quran

Met je hulp kunnen studenten gratis leren en help je met het verspreiden van Quranische kennis voor iedereen. 

ANBI doneren voor de Quran

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een deel van het bedrag terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

Help mee !

We geven op een leslocatie en online gratis les. Om deze kennis gratis aan te blijven bieden hebben we je hulp erg nodig. Wordt daarom donateur:

Help mee en wordt een maandelijkse donateur!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.