Cursusinhoud
Introductie
Wat kun je verwachten in dit vak? Welke boeken gebruiken we? Welk methode wordt er gebruikt? Wie is je leraar voor dit vak? En belangrijk wat heb je aan dit vak en wat zijn de voortreffelijkheden hiervan. In deze introductie krijg je antwoord op je vragen.
0/5
De verplichting tot Tajwid
Je krijgt in deze les uitgelegd hoe het gebod tot het praktiseren van Tajwid is bewezen vanuit de Quran en Sunnah. Je leert daarnaast de voortreffelijkheden van het leren en praktiseren van Tajwid vanuit de Sunnah.
0/2
Stappenplan
Een goed begin is het halve werk, bij Tajwid is dat een goed begin is 80% van het werk. Je krijgt van ons een heel uniek eigen stappenplan waarmee je met het hoogste rendement Tajwid zult aanleren. Dit systeem is gebaseerd op jarenlang ervaring in het onderwijs onder toezicht en supervisie van Sh al-Qurraa Qari Khair Muhammad Chisti, de directe afgevaardigde van Sh Mahmoud Khalil al-Hosary rh.
0/2
De 17 Makharidj samengevat
In deze les krijg je een introductie tot de 17 Makharij. Er wordt uitgelegd welke onderdelen worden gebruikt en hoe je de tekst moet begrijpen van al-Jazariyyah. Vooral voor de beginners is dit belangrijk.
0/2
De ا ، و، ى en de ء ، ه ، ع ، ح ، غ ، خ
In deze les behandelen we uitgebreid de Makharidj van de letters ا ، و، ى en de ء ، ه ، ع ، ح ، غ ، خ. Je krijgt een toets en zult ook een recitatie uit de Quran moeten doen met ontleding van de Makharidj.
0/3
De ق ، ك en de ج ، ش ، ي
In deze les behandelen we uitgebreid de Makharidj van de letters ق ، ك en de ج ، ش ، ي. Je krijgt een toets en zult ook een recitatie uit de Quran moeten doen met ontleding van de Makharidj.
0/5
De tanden en de tong
Dit is een verdiepingsles waarin we de tanden zullen behandelen en de tong. Dit is speciaal voor de gevorderden. Je krijgt daarnaast van ons een gedicht om de namen van de tanden te leren in het Nederlands.
0/2
De ض, de ل ، ن ، ر
In deze les gaan we het uitgebreid hebben over de Makharidj ض, de ل ، ن ، ر .Je krijgt een toets en zult ook een recitatie uit de Quran moeten doen met ontleding van de Makharidj.
0/3
De ت ، د ، ط en ذ ، ظ ، ث
In deze les gaan we het uitgebreid hebben over de Makharidj ت ، د ، ط en ذ ، ظ ، ث . Je krijgt een toets en zult ook een recitatie uit de Quran moeten doen met ontleding van de Makharidj.
0/3
De ف ، ب ، م ، و en غنّة
In deze les gaan we het uitgebreid hebben over de Makharidj ف ، ب ، م ، و en غنّة. Je krijgt een toets en zult ook een recitatie uit de Quran moeten doen met ontleding van de Makharidj.
0/3
Het praktijk onder de vakrecitanten
Je krijgt een besef over de verschillen in niveaus in Tajwid met een praktijkvoorbeeld van Sheikh Mahmoud Khalil al-Hosary rh.
0/1
Afronding en certificaat
In de afronding behandelen we alles kort nogmaals en geven je tips voor je verdere vervolg in Tajwid. Wat moet je nu leren en hoe. Wat heb je nodig om je uitspraak verder te verbeteren. Je krijgt ook uitleg hoe je je certificaat kunt behalen.
0/2
De 17 Makharij uit al-Muqaddimah al-Jazariyyah
Over les
Oefenbestanden
Geen bijlagen gevonden
Geen bijlagen gevonden
Doe mee met de conversatie
0% Afgerond

Welkom
bij de cursus

Snel vinden

© Stichting al-Husayn – Alle rechten voorbehouden

Krijg 10% korting

En blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en boeken in de islam. Zo mis je niets!