Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

al-Husayn Quran-instituut doorzichtig

inschrijvingen

Informatie over inschrijving voor de algemene cursus of live cursus

Inschrijving cursus

Voor de algemene cursus die je zelfstandig doorloopt, kun je deze direct bestellen. Er zijn maar een aantal plekken per semester beschikbaar om de kwaliteit en ondersteuning te bieden die studenten nodig hebben.

Om geaccepteerd te worden doe het volgende:

  1. Kies je cursus naar keuze;
  2. Vul alles naar waarheid in omdat deze gegevens gebruikt worden voor je certificaat;
  3. Accepteer de voorwaarden bij afrekening;
  4. Je ontvangt een melding van acceptatie of dat er geen plek meer;

In geval de plekken op zijn kun je op de wachtlijst komen.

Alles blijft vertrouwelijk en het wordt alleen gebruikt voor contact en bijhouden van resultaten. Wanneer je geselecteerd wordt, ontvang je van ons een bericht. Bij het uitblijven van een antwoord houdt dit in dat er voor deze keer geen plaats is. Probeer het de volgende keer weer.
 

Ik volg jullie en blijf op de hoogte!

Inschrijfformulier - live les

Om de kwaliteit te garanderen, bij de live lessen, werken we met kleine groepen. We maken daarom een selectie uit de studenten baserend op de inschrijvingen en motivatie van de student. Als je geselecteerd bent kan er gevraagd worden om een korte ontmoeting. Het opleiden van iemand neemt ontzettend veel tijd en moeite van de docent en student. Het is enorm jammer als deze moeite verloren gaat. We danken je voor je begrip.

Om geaccepteerd te worden doe het volgende:

  1. Lees de algemene voorwaarden voor akkoord.
  2. Vul het inschrijfformulier in.
  3. Onderteken het voor akkoord.
  4. Stuur het op naar [email protected]
Alles blijft vertrouwelijk en het wordt alleen gebruikt voor contact en bijhouden van resultaten. Wanneer je geselecteerd wordt, ontvang je van ons een bericht. Bij het uitblijven van een antwoord houdt dit in dat er voor deze keer geen plaats is. Probeer het de volgende keer weer.
 

Ik volg jullie en blijf op de hoogte!

Veelgestelde vragen

Ja dat is mogelijk. De grootste Fatwa bureau in de wereld Al-Azhar de Dar al-Ifta al-Misriyyah heeft hierover een onderzoek gepresenteerd waarin wordt gemeld dat het onderwijs van de Quran en islam valt onder de regel van “op het pad van Allah”.

Allah vermeldt in de nobele Quran:

“Voorwaar, de Zakah is slechts voor de armen en de behoeftigen en de werkenden (aan de inzameling ervan) en het verzoenen van harten, en voor (het vrijkopen) van de slaven, en de schuldenaren en (om uit te geven) op de Weg van Allah en voor de reiziger (zonder proviand), als een plicht tegenover Allah. En Allah is Alwetend, Alwijs. ” [Quran 9:60]

Op basis hiervan is er geen belemmering om Zakah aan al-Husayn te geven om te voorzien in haar behoeften om de wetenschap van de Quran, Qira-ah en islam staande te houden.

De Ahnaf in deze kwestie hanteren een ander model waarbij het geld eerst aan een arme persoon wordt geschonken en deze uit vrije wil schenkt aan een instelling die bijvoorbeeld het onderwijs van de Quran in standhoudt.

Het geld wordt gebruikt voor drukwerk, opmaken van de cursussen en voornamelijk inhuren van technisch personeel (derden). Daarnaast worden arme studenten, weeskinderen en alleenstaande moeders geholpen. 

Het team van Al-Husayn zelf accepteert geen geld van studenten en geeft kennis van de islam gratis door namens de geliefde Profeet ﷺ.

Het werk voor de Quran en islam is zonder tegenprestatie. Al-Husayn financiert de werken met eigen geld, met verkoop van bepaalde boeken, met donaties, Sadaqah en Zakah. 

We hanteren de Hanafi Mazhab waarin voor daden van aanbidding geen geld genomen mag worden.

Ja, je kunt de overeenkomst schriftelijk opzeggen. Let wel op: als je stopt met geven binnen 5 jaar (zonder geldige reden) dan vervalt het recht om de schenking af te trekken. Ook van eerdere jaren waarin de schenking wel werd voldaan.

Ja, deze termijn van 5 jaar is verplicht. Uitzonderingen zijn te vinden op de website van de Belastingdienst.

Wanneer je donatie is vastgelegd, kunnen wij ervan uitgaan dat het bedrag daadwerkelijk binnenkomt. Het geeft ons dus zekerheid qua inkomsten op de langere termijn. Hierdoor kunnen wij beter inschatten hoeveel wij kunnen investeren in de projecten.
De behoefte is enorm groot en we hebben zoveel werk nog te doen. Er is niet eens 10% van het werk voor de Quran gedaan, welke wel verplicht zijn om te hebben voor onze kinderen. Er zijn vele vakken in de recitatiewetenschap die allen overgebracht moeten worden.

We willen erg graag dat er meer docenten digitaal les geven, de Quran overbrengen en alles in een App aanbieden. Gratis !

In de bevestiging van de overeenkomst ontvang je van ons een uniek transactienummer. Dit unieke nummer dien je door te geven aan de Belastingdienst. In het begin van elk kalenderjaar ontvangt je van ons een bevestiging van je giften over het afgelopen jaar.

Daarnaast heb je bij het invullen van je belastingaangifte het RSIN-nummer van al-Husayn nodig. Dit is het nummer waaronder al-Husayn bij de Belastingdienst bekend is. Ons RSIN-nummer is 857996290.

Dit is geen probleem. De overeenkomst stopt altijd bij overlijden. U zult uw nabestaanden er dus nooit mee belasten. Voor ieder jaar dat u de overeenkomst hebt, ontvangt u wel het fiscale voordeel. Moge Allah ermee uw graf verlichten en voor gemak zorgen. We zullen het werk met uw aandeel voortzetten.

Je lopende donatie komt automatisch te vervallen wanneer je een periodieke schenking aangaat. Geef dit s.v.p. met een bericht. Dank je wel!

Ja, dat kan. Je bent wel verplicht om vóór 1 januari het hele jaarbedrag te betalen. Dit betekent dat je in het resterende deel van het eerste jaar evenveel betaalt als wat je daarna per jaar betaalt. Dit is een regel van de Belastingdienst.

© Stichting al-Husayn – Alle rechten voorbehouden

Krijg 10% korting

En blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en boeken in de islam. Zo mis je niets!