Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

al-Husayn Quran-instituut doorzichtig

Risalah al-Badjuri

Aqidah – Goddelijkheid

In deze cursus ga je leren hoe we dienen te geloven in Allah en hoe dat bewezen is volgens de overweldigende meerderheid van geleerden.

 

We werken het boek uit, van kaft tot kaft met begeleiding, van sheikh al-islam Imam al-Badjuri rh. (1277 H.) een autoriteit in Ilm al-Kalam. Je krijgt uitleg hoe de overweldigende meerderheid van geleerden door de eeuwen heen onafgebroken geloofden in Allah: Ilahiyyaat oftewel goddelijkheid. Je krijgt uitgelegd hoe door middel van het verstand en bronnen we kunnen begrijpen wat een Godheid betaamt en wat niet. We behandelen hierin zaken die Wajib zijn op iedere Mukallaf om te accepteren. Het behoort dus tot de verplichtingen om te accepteren.

Za

om 20:00

25

juni '22

12

Lessen

gratis

kosten

Za

om 20:00

25

juni '22

12

Lessen

gratis

Kosten

Waarom dit leren?

Het was de kernmissie van de Profeet ﷺ om duidelijk onderscheid te maken in geloofsleer en dat de mensen correct geloven. Dit is waarom de juristen en Mutakallimin hier altijd een prioriteit aan gaven. Het herkennen van Allah met basale argumentatie is verplicht

En (O Muhammad) weet dat er geen aanbiddenswaardige is dan Allah.”  Muhammad 19

De geleerden zijn het erover eens dat iemand die de mogelijkheid had dit te onderkennen, maar opzettelijk naliet, een grote zondaar is. Dit is vanwege de mogelijkheid dat iemand makkelijk misleid kan worden en ten prooi kan vallen in de valse retoriek van afwijkende groeperingen. Vooral in een omgeving als Nederland waar over Allah vele verschillende opvattingen bestaan is het belangrijk dat een moslim weet wat door de eeuwen heen de standaard is geweest (al-Sawad al-Azam), onafgebroken is doorgegeven door de grote geleerden van de islam. Het waken over Iman behoort tot de kernverplichtingen en doelstellingen van de islam omdat het de stam is waaruit de rest van onze godsdienst ontspringt. Het kent een prioriteit boven andere vakken en zelfs Qira-ah.


In onze kleine Nederland heerst vooral de opinie dat de voorgaande geleerden door de eeuwen heen fout waren in Tawhid, en dat een recent verschenen groep de ware vaandeldragers zijn van de werkelijke Tawhid, dat de standpunten van onze voorgangers zoals Taweel tegen de Quran en Sunnah zijn. Vele jongeren geloven daarom dat de voorgaande geleerden dwalenden, innovators zijn, de zuivere Tawhid tegenspreken, tot zelfs shirk begingen. Het is daarom verplicht op de moslims dat ze in staat zijn hun Iman te beschermen zoals verduidelijkt door de juristen in de islam.

Dit is wat je gaat leren

Wat kun je verwachten in dit vak? Welke boeken gebruiken we? Welk systeem wordt er gebruikt? Wie is je leraar voor dit vak? En belangrijk wat heb je aan dit vak en wat zijn de voortreffelijkheden hiervan. In deze introductie krijg je antwoord op je vragen.

Je krijgt uitleg wat de fundamenten zijn waarmee Aqidah bewezen wordt.

In dit hoofdstuk leer je wat de Salbiyyah eigenschappen zijn, en waarom bepaalde toeschrijvingen aan Allah niet kunnen zoals gedaan door huidige groeperingen. 

Wat houdt Taweel en Tafweed in. Is Taweel een correcte opinie? Hoe verschillen de Ahl al-Sunnah met de andere groepen hierin. Ontkennen de Ashairah de eigenschappen van Allah? Verschillen zij in Tawhid?

In dit hoofdstuk leer je wat de Ma’ani eigenschappen zijn, en waarom bepaalde toeschrijvingen aan Allah niet kunnen. Hoe verschillen de Ahl al-Sunnah met de andere groepen hierin. Ontkennen de Ashairah en Maturidiyyah de eigenschappen van Allah? Verschillen zij in Tawhid?

In dit hoofdstuk leer je wat de Ma’nawiyyah eigenschappen zijn, en waarom bepaalde toeschrijvingen aan Allah niet kunnen. Ontkennen bepaalde Ashairah deze eigenschappen van Allah? Verschillen zij in Tawhid?

In deze lessen krijg je uitgelegd wat in absolute zin onmogelijk is voor Allah. Waarom zijn deze onmogelijk? Waarom is dit niet een tekortkoming van Allah?

Waarom heeft Allah geen Hand, Voet, Gezicht, Waarom kan Hij niet in Plaats en Richting zijn, is Zijn Woord rein van letters en geluiden?

In deze lessen krijg je uitgelegd wat tot de mogelijkheden behoren van een Godheid.  Is dit een beperking of een schoonheid?

Kan Allah bijvoorbeeld iets slecht doen? Abu Jahl in het paradijs doen laten treden etc.

Je kunt elke bewering stellen waarin de geloofsleer van de Ashairah of Maturidiyyah wordt bekritiseerd. 
Ook stellingen van atheïsten en overige groeperingen worden toegestaan te bespreken. Er is geen taboe op hetgeen de Ulama hebben besproken, of door Selefieten wordt verspreidt in de gemeenschap.

Voor wie is het bedoeld ?

0

euro

Vakkundig Aqidah en gratis

De cursus is volledig gratis. Het wordt gegeven volgens een methodiek van de Shuyukh in Ilm al-Kalam en is van hart op hart door de grootgeleerden doorgegeven in elke generatie en is bekrachtigd met een Sanad.

Je krijgt les van een vakkundige specialist die getraind is op het gebied van geloofsleer, sektes in de islam en Fatwa geven in Fiqh en Aqidah-gerelateerde kwesties met een autorisatie hierin van de grote Mutakallimin.

Lesmateriaal

Het boek dat gebruikt wordt is de Nederlandse vertaling van Risalah al-Badjuri van Sh. al-Islam Ibrahim al-Badjuri rh. Ook wordt er gebruik gemaakt van het werk van de Maliki jurist Sh. Ahmad al-Dardeer Al-Azhari rh, van Imam al-Jawi en overigen van de Hanafi wetschool. Tijdens de cursus wordt het origineel werk in het Arabisch beschikbaar gesteld zodat je ziet waar het vandaan komt.

Een parel onder werken, kort maar krachtig.

* De 50 cent zijn aanmeldkosten waar al-Husayn niet onderuit komt. Dit komt niet terecht bij de stichting of docenten. Als je dit niet kunt missen, dan helpen we je natuurlijk >>>

Veel gestelde vragen

Je krijgt les in een mooie online leeromgeving en volgt live les via Zoom. De leeromgeving is speciaal ontworpen om het leren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Na de aanmelding krijg je een link met uitleg hoe je erin kunt leren.

Je zult wekelijks toetsen maken via het leerplatform.

Je krijgt elke zaterdag om 20:00 les via Zoom. De cursus begint 25 juni 2022. Je krijgt les totdat het hoofdstuk volledig af is. Het is volledig op maat gemaakt. Je kunt hierbij al je vragen of bezwaren stellen.

Natuurlijk! Studenten hebben vele vragen over de Ashairah en Maturidiyyah. De afgelopen jaren zijn er vele beweringen gedaan over de voorgaande geleerden, door salafistische imams en predikers en dit leidt tot vele vragen. Deze dienen beantwoord te worden.

We volgen de leerschool die door de eeuwen heen met een overweldigende meerderheid is uitgedragen, de Ahl al-Sunnah Ashariah en Maturidiyyah oftewel de al-Sawad al-Azam. Hieronder vallen de Athari mede onder.

Lees hiervoor het artikel: Imam Malik >>>

Ma Sha Allah! Dat is heel makkelijk… druk op de roze knop hieronder om de cursus te bestellen. Vul alles naar waarheid in en beantwoord de vragen. We nemen ze in behandeling en laten je weten of je geaccepteerd bent.

De cursus is bedoeld voor semi-gevorderden die de teksten vanuit het Arabisch kunnen begrijpen. Het is dus bedoeld om je Aqidah te bewijzen.

We selecteren daarom en proberen spam te voorkomen en misbruik te voorkomen. Lees hiervoor de voorwaarden.

Uit ervaring weten we dat beginners moeite hebben met het begrijpen van dit boek vooral met het Arabisch. We raden hiervoor een andere cursus aan, die de fundamenten in geloofsleer behandelen in algemene zin. Een advies is om het boek geloofsleer voor beginners te lezen.

Het kost je niets behalve de transactiekosten van 50 cent. 

50 cent?
Dit zijn de transactiekosten van het onlineregistratiesysteem en is uit overmacht. Dit komt niet terecht bij de stichting noch bij enig van de docenten. 

Boeken 
Onze streven is om alle kosten bij de student van de islam weg te nemen en stellen het e-book beschikbaar tijdens de cursus.

Je kan het boek ook aanschaffen hiermee steun je het gratis onderwijs voor anderen.

Studenten die oprecht willen leren bij al-Husayn en in nood zijn, kunnen om een kwijtschelding vragen of ondersteuning.

Waarom kost dit geen geld? Is dit van lage kwaliteit?

Het onderwijzen van de islam is een aanbidding van Allah. De docenten accepteren geen geld in ruil hiervoor en maken van het leren kennen van Allah geen business van dit is Haram voor ons.

Hoe begin je?

Je instructeur

Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
Islamitische onderzoeker en ingenieur

Hij heeft gestudeerd aan al-Azhar universiteit, Jamia Amjadia en al-Jamiatul Ashrafia. Zijn expertise is hierin op het gebied van ʿIlm al-Kalām, Fiqh en Iftaāˈ. Hij is voornamelijk getraind in het Fatwatechnische aspect in Aqidah vraagstukken, de verscheidene sektes in de islam en wat hun (werkelijke) standpunten zijn. Zijn directe Shuyukh zijn de Mutakallim Sh. Dr. Hasan al-Shafii al-Azhari, de voormalige Hoofdmoeftie van Azie Sh. Akhtar Rida Khan al-Azhari rh. en Sh Nazim Ali al-Misbahi waar hij in de  keten van Mutakallimin is opgenomen.

Ik wil Allah correct leren herkennen

Wanneer je in staat bent om te helpen is het een morele plicht. Studenten leren gratis en krijgen de boeken gratis. Zo blijft Quran onderwijs gratis. Help mee met je Zakah en donatie.
Wordt een donateur >>

Help mee met de Quran

Met je hulp kunnen studenten gratis leren en help je met het verspreiden van Quranische kennis voor iedereen. 

ANBI doneren voor de Quran

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een deel van het bedrag terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

Help mee ! Leslocatie

We geven les op locatie en online. Om deze kennis gratis aan te blijven bieden hebben we je hulp erg nodig. Wordt daarom donateur:

Help mee en wordt een maandelijkse donateur!

Recensie

Mocht je de werken mooi vinden en waarderen, laat dan een recensie achter. Het motiveert een ander om de islamitische vakken te leren en verkrijg je zo zegeningen. 

“Wie een ander aanspoort tot het goede is alsof hij zelf de goede daad ook heeft verricht.”

Hardcore Galleries with hot Hardcore photos

Rated 3 out of 5
30 november 2022

New sexy website is available on the web

http://blodgettfewwpornvideos.lexixxx.com/?ellen

damien steele porn adrienne pierson porn free gay porn videos young sogay porn tube hollywood 40s porn

luciaec16

Kennis voor iedereen toegankelijk

Rated 5 out of 5
20 september 2022

Door jullie is kennis voor iedereen toegankelijk.

Moge Allah jullie inzet rijkelijk belonen. Moge Allah deze organisatie zegenen.

Shahid

Krijg 10% korting

En blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en boeken in de islam. Zo mis je niets! 

Help met de Quran

De leslocatie!

Assalam Alaikum, we hebben sindskort een locatie voor de Quranlessen, waar gratis onderwezen wordt. Ik wil je graag vragen om gul te zijn in je donatie zodat we dit werk voor de Quran kunnen blijven doen. Om te doneren klik op het poppetje of doe dit bij het afrekenen. Moge Allah je hulp accepteren!

<