Jouw plek om kundig te worden in de Qur’ān.

al-Husayn Quran-instituut doorzichtig

al-Qaidah
al-Nuraniyyah

Module 2

Leer nu verder met meer Tajwidregels. 

Deze online cursus richt zich op het toepassen van Tajwidregels en hoe deze juist uitgesproken worden. Er ligt veel focus op de uitspraak mét Tajwid. Aan het einde van de module kun je bijna hele zinnen lezen met Tajwid

Bekijk de preview

0
video lessen
0
Uren
0
video lessen
0
uren

Professioneel en gratis!

De cursus is gericht op uitspraken met Tajwid! Alles wordt voor je zuiver en haarscherp uitgesproken. Met veel  handige adviezen, duidelijke instructies en stap voor stap uitleg. Je krijgt les van een vakrecitant die de Quran zuiver en juist uitspreekt en jarenlang ervaring heeft in het onderwijzen. Het is volgens het leermodel van Sh. Qari Khair Muhammad Chisti, de directe student van Sh. al-Hosary rh.

We vragen geen geld voor de cursus en het e-book. 

3

Drie modules !

Het is niet zoals de meeste cursussen, die kort en incompleet zijn en daarnaast erg duur met een lage kwaliteit. Deze cursus is gericht op de bescherming van de Quran in uitspraak. Het is met de juiste Tajwid. Je hoort de correcte eigenschappen van de letters. Omdat het zo uitvoerig is gedaan, wordt het uitgebracht in drie modules. 

Waarom dit leren?

De Quran lezen we in de vijfdagelijkse gebeden. Dit is verplicht. Het is ook verplicht om de Quran juist te reciteren. De nobele Profeet Muhammad ﷺ gaf blijde tijding over hen die zich inspannen om de Quran te leren: 

“De beste onder jullie zijn degenen die de Quran leren en onderwijzen.”  al-Bukhari

Hieronder valt ook het gebod van het juist uitspreken van de Quran. Alleen het juist oplezen van de Quran kan pas wanneer je het schrift kunt lezen, en het juist uitspreken kan pas als je de juiste geluiden hoort en nadoet. 

Voor wie is het bedoeld ?

De eerste is het fundament van alle modules. Het is heel belangrijk dat je eerst die doelen behaalt. We leggen daar de focus op de juiste uitspraak.

Toetsen en vragen stellen

 

 

Zo ziet de cursus eruit

Dit is wat je gaat leren in Module 2

Wat kun je verwachten in dit vak? Welke boeken gebruiken we? Welk systeem wordt er gebruikt? Wie is je leraar voor dit vak? En belangrijk wat heb je aan dit vak en wat zijn hiervan de voortreffelijkheden. In deze introductie krijg je antwoord op je vragen.

Je zult hierin kennis maken met de verlengingen van de Harakaat en hoe deze worden opgeschreven in de Quran. Daarnaast komt de Lien constructie aan bod welke lijkt op een Madd maar dat niet is.

Je zult in deze les leren over de lange Madd en hoe lang dat moet zijn. Ook zal kort uitgelegd worden hoe je kunt stoppen op het einde van een woord.

Dit is een van de belangrijkste lessen om je uitspraak te verfijnen: De Sukun situatie. Hierin zul je ook de eigenschappen Qalqalah, Safier en Musta’liyah uitgelegd krijgen en toepassen.

In deze lessen zul je eindelijk leren wanneer en waar je een Ghunnah of Ikhfa moet toepassen, en belangrijker hoe deze klinken. Daarnaast zal kort de Saktah en Imalah behandeld worden.

Je krijgt uitleg hoe je nu verder moet na de tweede module afgerond te hebben.

Lesmateriaal

Het boek dat gebruikt wordt voor deze cursus is door al-Husayn aangepast en verbeterd. Je kunt het aanschaffen via de webshop van al-Husayn. 

*Tijdens de cursus krijg je een gratis e-book welke je online kunt bekijken zolang je toegang hebt (9 weken). Na de cursus vervalt het.

Speciaal voor beginners, met instructies en adviezen

Hoe begin je?

Veel gestelde vragen

Je krijgt les in een mooie online leeromgeving, speciaal ontworpen om het leren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Na de aanmelding krijg je een link met uitleg hoe je erin kunt leren.

Het zijn vooropgenomen video’s waardoor je zelf kunt plannen wanneer je de les wilt volgen.

Quizzen 

Om je kennis te peilen en of je de stof begrijpt zijn er quizzen die correct beantwoord moeten worden om verder te gaan. 

Het is een zeer interactief systeem welke bij de tijd is en een oplossing is voor het thuis en op afstand leren.

Je hebt in totaal 9 lessen welke je in 9 weken dient af te ronden.

Per week krijg je toegang tot een nieuwe les. Dit is om je beter te doen focussen op de les. De korte lessen krijg je eerder.

Tijdens de cursus krijg je ook toegang tot het e-book.

We gebruiken de Aziatisch Naskh, maar dit verschilt zo weinig dat iemand er geen verschil van ziet. Het maakt ook geen verschil uit voor de klanken of leesvaardigheid. De Tajwid is namelijk exact hetzelfde.

In de toekomst brengen we een aparte versie uit die alleen de Arabische versie hanteert.

Waarom kiezen jullie voor de Aziatische versie?

Eén: Omdat er nauwelijks verschil is, en omdat er ook grote groepen mensen zijn die uit de Quran van Pakistan en India lezen. Voor hun is het belangrijk dat zij ook met Tajwid lezen. Er is voor hun bijna geen aanbod.

Kan ik hierna mijn Quran van Saudië of Egypte lezen?

Ja natuurlijk, zoals eerder uitgelegd er is zo weinig verschil dat het op zich niet uitmaakt. Bij de uitleg zullen beide versies uitgelegd worden. Iedereen zal ongeacht welke versie het kunnen volgen. De e-book heeft trouwens beide versies al zitten.

Ja dat kan. Onder de tab “Stel je vraag” kun je direct  vragen stellen die beantwoord zullen worden door de docent. Na het aanmelding krijg je een link met uitleg hierover.

We raden het niet aan om gelijk met de tweede module te beginnen. Dit is omdat in de eerste module we alle focus en oefeningen doen met de uitspraak van letters. Dit vormt de basis voor alle overige lessen.

Je zult anders met een incorrecte basis verder gaan en het doel van Tajwid niet behalen.

Probeer de eerste module altijd te doen. Velen denken dat ze de letters goed uitspreken, maar in werkelijkheid is het meestal niet goed. Je hebt niets te verliezen, geen geld. Je kunt alleen winnen!

Ma Sha Allah! Dat is heel makkelijk… druk op de roze knop hieronder om de cursus te bestellen. Reken af en je krijgt dan van ons een e-mail. Hierin krijg je een link naar de cursus.

We weigeren niemand kennis, dit is namelijk van onze geliefde Profeet vrede zij met hem. We selecteren echter wel om kwaliteit te behouden, spam te voorkomen en misbruik te voorkomen. Lees hiervoor de voorwaarden.

Het kost je niets behalve de transactiekosten van 50 cent. 

50 cent?
Dit zijn de transactiekosten van het onlineregistratiesysteem en is uit overmacht. Dit komt niet terecht bij de stichting noch bij enig van de docenten. 

Boeken 
Onze streven is om alle kosten bij de student van de islam weg te nemen en stellen het e-book van al-Qaidaha al-Nuraniyyah beschikbaar tijdens de cursus.

Je kan het boek ook aanschaffen hiermee steun je het gratis onderwijs voor anderen.

Studenten die oprecht willen leren bij al-Husayn en in nood zijn, kunnen om een kwijtschelding vragen of ondersteuning.

Waarom kost dit geen geld? Is dit van lage kwaliteit?

Het onderwijzen van de Quran en islam is een aanbidding van Allah. De docenten accepteren geen geld in ruil hiervoor en maken van het Woord van Allah en kennis van de Profeet ﷺ geen business van dit is Haram voor ons.  We garanderen de hoogste kwaliteit in uitspraak.

Je instructeur

Mohamed Yaseen Khan al-Azhari
Islamitische onderzoeker en ingenieur

Hij heeft de 10 recitatiestijlen (Kubra en Sughra) van de Quran gestudeerd in India en Egypte Al-Azhar. Daarnaast ook hoe deze zijn bewezen vanuit de boeken. Hij is daarnaast getraind in de bewijsvoering van de schrijfwijze van de Quran. In al deze vakdisciplines heeft hij de Isnad tot aan de Shuyukh in Qira-ah van de geleerden van Al-Azhar en India.

Hij onderwijst momenteel de recitatiestijlen voor gevorderden, maar vindt het een enorme eer om beginners te helpen met de basis voor de Quran.

Ik begin met het leren van de Quran

Wanneer je in staat bent om te helpen is het een morele plicht. Studenten leren gratis en krijgen de boeken gratis. Zo blijft Quran onderwijs gratis. Help mee met je Zakah en donatie.
Wordt een donateur >>

Help mee met de Quran

Met je hulp kunnen studenten gratis leren en help je met het verspreiden van Quranische kennis voor iedereen. 

ANBI doneren voor de Quran

Omdat al-Husayn door de belastingdienst ANBI is gekeurd, kun je een deel van het bedrag terugkrijgen. Wanneer je dit doet met een overeenkomst kun je meer terugkrijgen.

Help mee ! Leslocatie

We geven les op locatie en online. Om deze kennis gratis aan te blijven bieden hebben we je hulp erg nodig. Wordt daarom donateur:

Help mee en wordt een maandelijkse donateur!

Er is algemene toestemming om de cursus te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Wil je het klassikaal gebruiken? Mail dan al-Husayn daarvoor.

De cursusiinhoud mag niet verspreid worden. Je kunt andere geïnteresseerden verwijzen naar deze website, zodat ze het zelf gratis kunnen volgen.

St. al-Husayn is een non-profit organisatie welke ANBI gekeurd is. al-Husayn organiseert gratis lessen en cursussen voor de islam. We financieren dit met eigen geld, donaties en verkoop van boeken. Het team van al-Husayn neemt geen geld voor de lessen in de Quran of islam, noch van enig studenten.

We vragen je daarom deze afspraken te respecteren zodat het werk voor de islam niet stagneert. Moge Allah je zegenen.

Verkoop is niet toegestaan

Het werk is uitsluitend voor de Quran gedaan zodat studenten kosteloos de Quran kunnen lezen en zo Allah correct kunnen aanbidden. 

لا يجوز بيعه

Recensie

Mocht je de werken mooi vinden en waarderen, laat dan een recensie achter. Het motiveert een ander om de islamitische vakken te leren en verkrijg je zo zegeningen. 

“Wie een ander aanspoort tot het goede is alsof hij zelf de goede daad ook heeft verricht.”

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.